Vil SoFi Være En Breakout-aktie I 2023?

Det bedste ved at nå bunden er, at der ikke er andre steder at gå hen end opad.

Finansielle tjenesteydelser er billioner af dollars værd, hvilket gør det til en af verdens største sektorer.

Det er også en af de ældste, der har mange konventionelle koncepter om, hvordan man fungerer og tjener penge.

Finansielle teknologivirksomheder som SoFi Technologies (SOFI -3,26 %) forsøger at gøre tingene anderledes, og som følge heraf vinder de terræn i forhold til de konventionelle banker.

Siden SoFi blev børsnoteret i juni 2021 har virksomhedens bestræbelser på at revolutionere den måde at drive bankvirksomhed på ikke været uden problemer.

Fra deres højdepunkt i begyndelsen af 2021 er aktiekurserne faldet næsten 82 % og handles i øjeblikket omkring historisk lave niveauer.

Hvorfor handles denne aktie så lavt på markedet i 2022? Og endnu vigtigere, kan den genvinde markedets tillid fremadrettet?

Her er grundene til, at SoFi-aktien kan funkle i 2023.

I øjeblikket udviser SoFi-investorer en stor usikkerhed.

SoFi er en digital bank, hvilket betyder, at den ikke har nogen fysiske steder. Størstedelen af abonnenterne bruger smartphones til at få adgang til SoFis Super App, som giver adgang til netværkets tjenester.

Disse tjenester omfatter bl.a. kontrol- og opsparingskonti, peer-to-peer-betalinger, investeringer og lån som f.eks. realkreditlån og studielån.

I år fik SoFi en eftertragtet banklicens, men den blev fulgt af dårligt held (især på det seneste).

Den amerikanske regering informerede lånemodtagerne i begyndelsen af epidemien om, at tilbagebetalingsforpligtelserne var indefrosset, og administrationen har endnu ikke ophævet indefrysningen af betalingskravene.

Det var meningen, at indefrysningen skulle ophøre i begyndelsen af 2023, men præsident Joe Biden forlængede for nylig indefrysningen til udgangen af juni 2023, efter at en føderal dommer stoppede hans forslag om at eftergive op til 20.000 dollars i gæld blandt kvalificerede låntagere. 

Biden venter på, at retssagen er afsluttet, før han ophæver indefrysningen.

Lånene opkræver ikke renter under indefrysningen, så låntagerne er ikke fristet til at refinansiere dem, før betalingerne begynder. Indtil begrænsningen er ophævet, kan SoFi ikke gøre noget for at tjene penge på studielån.

På grund af fiaskoen for en af de største bitcoin-børser er kryptovaluta-sektoren nu i oprør.

Efter FTX’ kollaps har nogle amerikanske lovgivere opfordret til mere tilsyn med banker med kryptovalutahandelssektorer.

Da SoFi fik sin banklicens, bemærkede Federal Reserve, at nogle af de operationer, der blev udført af virksomhedens kryptomæglervirksomhed, SoFi Digital Assets, var forbudt for banker.

SoFi fik to år til at afhænde afdelingen eller på anden måde være i overensstemmelse med lovgivningen. I løbet af denne overensstemmelsestid blev SoFi forbudt at udvide sine tilbud om kryptovaluta.

Senatorerne udtrykte bekymring, fordi det ser ud til, at SoFi har udvidet sine kryptotilbud ved at give forbrugerne mulighed for at investere en del af deres direkte indskud i kryptovaluta uden omkostninger.

SoFi har også øget mængden af mønter, som den tilbyder, betydeligt.

Kryptovaluta udgør en ubetydelig del af SoFis samlede forretning; den rimelige markedsværdi af alle kundeejede digitale aktiver er ca. 132 millioner dollars. Alligevel er konceptet om øget tilsynskontrol ikke ønskværdigt.

Virksomheden fortsætter med at levere, hvor det tæller

Investorerne bør ikke ignorere de udfordringer, som SoFi står over for, men de bør også tage virksomhedens enestående succes til efterretning.

SoFi fortsætter med konstant at akkumulere medlemmer i løbet af de foregående tre år. Medlemmerne steg 61 % år for år i tredje kvartal af 2022 og overstiger i øjeblikket 4,74 millioner.

En stor del af SoFis ekspansion sker på bekostning af de etablerede banker.

Efterhånden som basistallene stiger, er væksten aftaget en smule, men det er tydeligt, at SoFi har et stort momentum, og investorer bør følge denne tendens fremover.

Selskabets stigende rentabilitet er en yderligere gunstig udvikling for investorerne. SoFi tjente 30 mio. dollars i non-GAAP (justeret) overskud før renter, skat, afskrivninger og afskrivninger (EBITDA) i 2021 og forventer mellem 115 og 120 mio. dollars i 2022.

SoFi var i stand til at udføre væsentlige bankopgaver som f.eks. at opbevare indskud og yde lån uden at skulle være afhængig af en partnerbank og betale dem et gebyr efter at have opnået et bankcertifikat.

Investorerne bør forvente, at EBITDA fortsat vil stige i takt med, at medlemskab og salg vokser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Press ESC to close