Usa: 2 Estere Anholdt For Kryptovaluta-Svindel

Politiet i Estland har anholdt to mænd, der er anklaget for en svindel med kryptovaluta for 575 millioner dollars, oplyser myndighederne i USA.

Tiltaler er blevet forseglet i en føderal domstol i Seattle om anklager om sammensværgelse til at begå bedrageri og hvidvaskning af penge mod de estiske statsborgere Sergei Potapenko og Ivan Turogin, begge 37 år.

Ifølge retsdokumenter arbejdede de to personer sammen med fire unavngivne medsammensvorne, der bor i Estland, Hviderusland og Schweiz.

Ifølge anklagemyndigheden narrede de mistænkte mellem 2015 og 2019 hundredvis af mennesker til at købe kontrakter til en minetjeneste for kryptovaluta kaldet Hushflare og investere i en kryptovalutabank kaldet Polybius Bank. Anklagerne siger, at virksomheden i virkeligheden fungerede som et pyramidespil.

Disse personer er anklaget for at hvidvaske penge og købe fast ejendom og luksusbiler ved hjælp af skuffeselskaber. Justitsministeriet sagde, at de begge er anholdt i Estland og afventer udlevering til USA.

“Disse anklagede udnyttede grådigheden ved kryptovalutaer og mysteriet omkring minedrift af kryptovalutaer til at begå omfattende Ponzi-svindel”, sagde den amerikanske statsadvokat Nick Brown i en pressemeddelelse.

Det tilføjes, at de amerikanske og estiske myndigheder arbejder på at beslaglægge de anklagedes aktiver og bankkonti

Det fremgår ikke af føderale retsdokumenter i Seattle, om mændene havde advokater. Embedsmænd sagde, at nogle af ofrene for svindelen var i staten Washington.

Kryptovalutaindustrien har oplevet en masse volatilitet og kaos i år, herunder et kraftigt fald i prisen på bitcoin og andre digitale aktiver. 

I denne måned kollapsede den tredjestørste kryptovalutaudveksling, FTX, efter at have været udsat for det, der svarer til en bankrun.

For nogle minder begivenhederne om sammenbruddet på Wall Street under finanskrisen i 1980’erne, især nu hvor formodet sunde firmaer som FTX går konkurs.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Press ESC to close