NFT’er Vil Blive Brugt Af Et Museum I Ukraine Til At Bevare En Kunstsamling

Efterhånden som Web3-sektoren fortsætter med at udvikle sig, udvides anvendelsesmulighederne for nonfungible token (NFT) ud over den nuværende tendens til at bevare digitale kunstsamlinger på en lukket hovedbog.

Men selv inden for kunstområdet er NFT-funktionaliteten ved at blive gentænkt, som det var tilfældet med et museum i Ukraine. Et eksempel på dette kan findes her.

Ifølge en erklæring udsendt af Kharkiv Art Museum den 13. oktober kan man i øjeblikket købe Art without Borders NFT-kollektionen på Binance NFT-markedspladsen.

I den officielle erklæring hævdes det, at overskuddet fra salget af de 15 værker, der er en del af Art without Borders, vil blive brugt til at “bevare Ukraines kulturhistorie”.

Dette museum, som er et af de ældste i landet, er hjemsted for omkring 25.000 enestående kunstværker skabt af kunstnere ikke kun fra Ukraine, men også fra andre dele af verden. Værker af kendte kunstnere som Albrecht Dürer, Georg Jacob Johann van Os, Ivan Aivazovsky og Simon de Vlieger findes i NFT’s samling.

Lisa, leder af NFT-afdelingen hos Binance “[NFT’er] giver ro i sindet og sikkerhed for bidragyderne, da alle transaktioner logges på blockchain-teknologien”, tilføjede han og forklarede, hvorfor NFT’er er attraktive i konfliktfyldte perioder, hvor donorer søger en sikker og sikker metode til at sende penge.

Det skyldes, at donorer søger en metode, der er både sikker og sikker. Donationer, der foretages via NFT’er, bliver logget, og når de først er blevet indsendt, kan de ikke slettes.

Derefter fortsatte lederen fra Binance med at forklare, at blockchainens uforanderlighed gør det muligt for bidragydere at se udviklingen af deres donationer i realtid.

For at lette digitaliseringen af en genstand i samlingen, der blev anslået til at være millioner af euro værd, har det kongelige museum for de smukke kunstarter i Antwerpen f.eks. gjort den pågældende genstand til et symbol.

NFT-forretningsmodellen er også blevet anvendt på museer i metaverset, som det fremgår af det faktum, at Frida Khalos familie for nylig donerede et hidtil ukendt kunstværk til Decentraland-museet.

I denne periode har der været intense kampe i og omkring byen Kharkiv som led i den igangværende konflikt mellem Ukraine og Rusland.

Derfor bidrager værdien af denne samling til bevarelsen af kulturelle artefakter, der er i fare for at gå tabt for altid. Et eksempel herpå er de kulturgenstande, der blev stjålet fra Iraks Nationalmuseum i Bagdad i 2003 under den historiske plyndring af dette museum.

Lisa Han mener, at det ved at kombinere “udviklingen af NFT-teknologien og den langvarige ukrainske kulturarv i NFT” vil være muligt at genskabe kultur og historie i virkeligheden.

Der har tidligere været anvendt bistand og ikke-militære former for modstand i Ukraine. Midlerne fra salget af NFT’er blev anvendt til restaurering af monumenter, der var blevet beskadiget under konflikten.

Det ukrainske ministerium for digital transformation byggede sit helt eget online NFT-museum I for at skrive en kronik over og holde styr på vigtige begivenheder, der fandt sted under konflikten.

Lisa Han gav publikum sit ord på, at Binance fortsat vil støtte ikke-fat valutaindsatser, der tilbyder realistiske og skalerbare svar på sociale problemer såsom “bevarelse af Ukraines historiske arv.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Press ESC to close