Kina Overvejer Muligheden For At Lancere En “Asiatisk Yuan” For At Vænne Sig Af Med Dollaren

En tænketank tilknyttet den kinesiske regering har anbefalet oprettelsen af en panasiatisk digital valuta som et middel til at reducere Asiens afhængighed af den amerikanske dollar.

Forskerne Liu Dongmin, Song Shuang og Zhou Xuezhi fra Chinese Academy of the Social Sciences (CASS) gav udtryk for deres overbevisning om, at indførelsen af en asiatisk yuan-token ville mindske Asiens afhængighed af den amerikanske dollar i en online-udgave af World Affairs Magazine i slutningen af september.

Ifølge forskerne vil distribueret hovedbogteknologi (DLT) kunne understøtte det asiatiske token. Dette token ville blive koblet til en kurv af 13 forskellige valutaer, hvilket ligner de andre digitale centralbankvalutaer (CBDC’er), som hidtil er blevet testet.

Ifølge forfatterne til undersøgelsen vil yderligere valutaer, der skal medtages, være de valutaer, der anvendes af de 10 lande, der udgør ASEAN, den kinesiske yuan, den japanske yen og den sydkoreanske won.

Efter mere end 20 års øget økonomisk integration har Østasien nu et stærkt fundament, som kan danne grundlag for et samarbejde om regionens monetære system. Ifølge de eksperter, der citeres i den publikation, som South China Morning Post har set på, er det nødvendige grundlag for at udvikle den asiatiske yuan blevet lagt i løbet af tiden.

Forskerne bag publikationen kommer fra en tænketank, der er kendt som “Institute of World Economics and Politics” på CASS.

Denne tænketank har forbindelser til den kinesiske regering og til det parti, der kontrollerer Kina på nationalt plan.

Når det drejer sig om at afvikle transaktioner, overføre penge indenlandsk og beskytte sig mod den stigende inflation i deres egne lande, har sydøstasiaterne i stigende grad vendt sig mod den amerikanske dollar og senest mod kryptovalutaer.

Det var kun få uger før en stor milepæl i Kinas CBDC-forsøg, da Bank of China den 10. oktober erklærede, at dens e-CNY havde omsat for ca. 14 mia. dollar i værdi, hvilket svarer til 100 mia. yuan. Meddelelsen blev fremsat.

Centralbankerne i Thailand, Hongkong og De Forenede Arabiske Emirater deltager i Project Inthanon-LionRock-projektet om grænseoverskridende betalinger i CBDC. Undersøgelsen er baseret på distributed ledger-teknologi (DLT), som står for distribueret hovedbogsteknologi.

I september måned håndterede den platform, der er kendt som “Multiple CBDC Bridge”, som blev brugt i forsøget og overvåget af Bank for International Settlements, værdi-transaktioner for i alt mere end 22 millioner dollars (BIS).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Press ESC to close