Kan Ripple Erstatte Paypal?

Hvilket digitalt betalingssystem vil i sidste ende blive det største? Hvad med i de næste mange år? Vi vil undersøge begge tidsperioder.

PayPal (PYPL -0,04%) er en etableret leder i den finansielle teknologibranche. I årevis har dets digitale betalingsmekanisme givet næring til e-handelsindustrien.

RippleNet blockchain-netværket blev udviklet for at lette hurtige, billige og multinationale valutaoverførsler. Den digitale mønt XRP (XRP -5,24 %), der nogle gange er kendt som Ripple på grund af dens tætte forbindelse med betalingssystemet, driver disse funktioner.

Mange investorer er bekymrede for, om Ripple udgør en langsigtet trussel mod PayPal på grund af de overlappende anvendelsesområder. Vil den digitale nybegynder kunne afløse PayPal som konge af den verdensomspændende e-handels betalingsbehandling?

Hvad PayPal udmærker sig ved

PayPals forretning er enorm i alle henseender. I det nyligt offentliggjorte andet kvartal af 2022 forvaltede PayPal 340 milliarder dollars i betalingsvolumen og genererede 6,8 milliarder dollars i betalingsgebyrer. Betalingsmængden steg med 13 % på et valutaneutralt grundlag år for år. I øjeblikket er den mest succesfulde vækstmotor Venmo pengeoverførselsappen, hvis transaktionsvolumen er mere end firedoblet i forhold til samme periode sidste år.

Denne betalingsmekanisme udnytter betydelige stordriftsfordele. Enhver modstander af denne titan må hellere komme med sit bedste spil.

Hvad Ripple udmærker sig ved

Selv om PayPal er effektivt, ligner systemet alligevel det samme som en konventionel bank. PayPal ejer ca. 37 mia. dollars i kundekonti og tilgodehavender, som modsvares af 40 mia. dollars i gæld til kunderne og kontanter, som de skylder forbrugerne.

Disse store hovedbogssaldi er hjertet i PayPal-systemet, som gør det muligt for virksomheden at flytte midler på tværs af sine interne hovedbøger efter behov. I øjeblikket skal virksomheden håndtere penge på tværs af 200 nationer i sine 200 slutmarkeder.

Du kan betale mere (næsten tredoble de samlede gebyrer) for en hurtig overførsel, eller du kan vente op til tre dage og betale 2 % for overførsler.

Ripple er særpræget. I stedet for at opbevare en stor mængde kontanter i flere valutaer opretholder RippleNet en verdensomspændende reserve af XRP-baseret likviditet, som er let tilgængelig i alle hjørner af kloden. Ripple samarbejder med betalingsvirksomheder og institutioner i snesevis af lande for at levere de indledende og afsluttende faser af hver betalingsrejse.

Disse transaktioner gennemføres i løbet af få sekunder. RippleNets mindste transaktionsomkostninger er 0,00001 XRP, eller ca. 0,0000046 USD pr. transaktion.

RippleNet-transaktioner er effektivt omkostningsfrie og hurtige. Til sammenligning er den gennemsnitlige omkostning for overførsel af penge fra Japan til Filippinerne, en populær transaktionsvej på grund af det store antal filippinere af japansk afstamning, ca. 11 %. Som tidligere nævnt medfører en PayPal-transaktion omkostninger på 3,75 procent, hvis du har travlt, og ellers et gebyr på 2 procent.

Der er ingen realistisk grund til, at RippleNet ikke skulle forstyrre det globale system for kontanttransaktioner og erstatte det med et hurtigere og billigere alternativ. Det ville være skadeligt for PayPal. Grænseoverskridende betalinger er en væsentlig del af PayPals forretning og tegnede sig for 45 mia. dollar i værdi overført i andet kvartal.

Er Ripple så den klare vinder?

Ved første øjekast, ja. Men RippleNet er den nye dreng i klassen og mangler PayPals uovertrufne globale netværk af partnere. Desuden er Ripple-baserede betalinger måske i fremgang i nogle regioner, men dette finansielle puslespil mangler et vigtigt element.

Siden Securities and Exchange Commission (SEC) i USA lagde sag an mod Ripple i 2020, har amerikanske institutioner og børser nægtet at handle med denne digitale tjeneste. Det juridiske maskineri er fortsat i gang to år senere.

Domstolene kan træffe en afgørelse i første halvdel af 2023, men det er en ret ambitiøs forudsigelse. Selv da kan eventuelle appeller på flere niveauer udsætte den endelige afgørelse i årevis. Og indtil dette problem er løst, er XRP-kryptovalutaen hverken brugbar eller værdifuld for amerikanske investorer.

Det er svært

Ripple kan med tiden udgøre en betydelig trussel mod PayPals globale aktiviteter. Men sejren kan ikke være komplet uden samarbejdet med den største økonomi i verden. Det er usandsynligt, at det ikke vil ske foreløbig.

Alligevel tøver jeg med at erklære PayPal for den åbenlyse vinder i det lange løb.

PayPal er faktisk bekendt med blockchain-netværk og kryptovalutaer. Hvis og når Ripples sag med SEC er løst, forventer jeg, at brugerne vil kunne købe, sælge og sende XRP-tokens via PayPal og Venmo.

Men der er mere! PayPal vil måske med tiden inkludere RippleNet-transaktioner i sine betalingssystemer. Dette ville være et lavt aktivitetsniveau og et meget effektivt alternativ til den nuværende banklignende struktur. Jeg tror, at vi sammenligner to potentielle makkerpar her.

Hurtigt og tålmodigt vil Ripples dag komme.

I lyset af ovenstående er PayPal den klare vinder i den nærmeste fremtid. Hvis Ripple nogensinde skulle detronisere den digitale betalingsmonark, kan det tage flere år at komme på tronen. Du har således god tid til at overføre dine investeringer mellem disse tickers.

Ja, jeg tror, at Ripple i sidste ende kan blive det nye PayPal. Det eneste, der er tilbage, er at vente på de endelige appeller i SEC-sagen, hvilket kan tage år. På kort sigt dominerer PayPal markedet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Press ESC to close