Hvis Big Oil Går Ind I Bitcoin-minedrift, Skal Du Så Købe Bitcoin?

Big Oil mener, at de har en løsning til bæredygtig Bitcoin-minedrift i fremtiden. Er Bitcoin-investorer enige?

Bitcoin (BTC 2,65%) minedriftsaktier er under stigende pres for at sænke deres elforbrug og overgå til bæredygtige energikilder. Derfor har flere af dem vedtaget sol-, vind- og vandkraftløsninger til at drive deres enorme mineaktiviteter.

Big Oil’s ankomst tilføjer et nyt twist til kampen for grønnere og mere bæredygtig Bitcoin-minedrift. Shell (SHEL 3,47%) hævder, at dets unikke nye teknologi kan sænke Bitcoin-miners udgifter og emissioner med op til 48%. Så hvad kan vi forvente for Bitcoin’s fremtid, hvis Big Oil beslutter sig for at gå aktivt ind i minedrift?

Bæredygtighed af Bitcoin-minedrift

Shell ser ud til at være fokuseret på køle- og smøremidler for tiden. Shell hævder, at det kan hjælpe Bitcoin-minere ved at hjælpe deres drift med at fungere mere smidigt og effektivt.

Shell Immersion Cooling Fluid S5 X er hjørnestenen i virksomhedens grønne energiprogram på grund af dens store køleeffektivitet og fremragende termodynamiske egenskaber.

Det virker dog også som noget, du ville hælde i din bils motor for at forbedre dens ydeevne. I en tid, hvor nationer over hele verden forbyder Bitcoin-minedrift på grund af den opfattede skadelige miljøeffekt af disse minere, lyder det ikke som en særlig fantasifuld mulighed at satse fremtiden på et nyt motorkølemiddel.

Shell er så sikker på sin evne til at påvirke fremtiden for Bitcoin-minedrift, at Shell netop har indgået en toårig sponsoraftale med Bitcoin Conference, den største Bitcoin-begivenhed.

Allerede nu er Shell-logoet begyndt at dukke op på hjemmesiden for Bitcoin 2023-konferencen. Faktisk ligger Shells logo ved siden af CleanSpark’s logo, som beskriver sig selv som verdens største bæredygtige minedrift.

Det optimistiske argument for Bitcoin

På den ene side bør ethvert initiativ, der bidrager til bæredygtigheden af Bitcoin-minedriftsvirksomheden, hilses velkommen.

Det nylige pres fra regeringsmyndigheder og miljøaktivister gør det nødvendigt at handle snarest muligt for at vise, at minevirksomhederne tager miljøet alvorligt.

I maj anmodede miljøgrupper f.eks. det amerikanske kontor for videnskab og teknologipolitik om at undersøge energi- og klimakonsekvenserne af Bitcoin-minedrift.

I september producerede samme kontor for videnskabspolitik en banebrydende undersøgelse med titlen Climate and Energy Implications of Crypto-Assets in the United States, hvor Bitcoin-minedrift blev anset for at være skurken på grund af dens store energiforbrugskrav.

Hvis Big Oil’s indtog i Bitcoin-minedrift hjælper med at afhjælpe nogle af disse bekymringer, er det derfor klart optimistisk for Bitcoin-minere og Bitcoin.

Sagen mod Bitcoin

På den anden side er det usikkert, hvordan folk ville reagere på Big Oils engagement i kryptovaluta. Kryptosektoren, der allerede lider under et plettet omdømme, kan ikke drage fordel af Big Oils involvering, vel?

Når folk tænker på Big Oil, kommer de sandsynligvis til at tænke på tankstationer og gigantiske gasrørledninger. De tænker sandsynligvis ikke på solpaneler, vindmølleparker eller miljøbeskyttelse.

For at få en fornemmelse af, hvordan kryptoinvestorer reagerede på Shell-nyhederne, er det oplysende at undersøge Twitter-reaktionerne på Shells Bitcoin-sponsormeddelelse.

Mens nogle Twitter-brugere betragtede meddelelsen som optimistisk for kryptovalutaer, angreb andre Shells image og sagde, at Bitcoin skulle søge relationer andre steder.

Bitcoin skal trods alt revolutionere verden, hvilket er svært at argumentere for, hvis mineaktiviteterne drives af forurenende fossile brændstoffer.

Den bredere kontekst for Bitcoin

Det er klart, at Big Oil’s udflugt til Bitcoin-minedrift kan have en betydelig indflydelse på Bitcoin-økosystemet. Nye grønne energiprojekter fra Big Oil kan være en livline for minedriftsvirksomheder, der på det seneste har rapporteret skuffende finansielle resultater.

Desuden kan disse aktiviteter hjælpe med at afværge enhver regering drev for yderligere regulerende regulering af Bitcoin. Og de kan hjælpe med at aflede nogle af de dårlige retorik fra miljøorganisationer.

Alt dette er ekstremt optimistisk for Bitcoin. Min eneste bekymring er opfattelsen af krypto’s association med Big Oil. I stedet for at tiltrække yderligere investorer til kryptovalutamarkedet, kan det skubbe dem væk, især yngre investorer, der har lagt vægt på klimaændringer og miljøbeskyttelse.

Hold derfor øje med denne arena og vær opmærksom på, at Big Oil’s debut i krypto kommer med en række positive og risici.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Press ESC to close