Grayscale Har Vist Bekymring Med Hensyn Til Sikkerhed

Grayscale Investments, et selskab, der leverer løsninger til bitcoin-investeringer, har valgt ikke at give on-chain-bevis for reserver eller wallet-adresser, idet de angiver “sikkerhedshensyn” som deres grund.

Den 18. november offentliggjorde Grayscale som svar på bekymringer rejst af investorer oplysninger på Twitter om sikkerheden af sine cryptocurrency-beholdninger og opbevaring af disse aktiver.

Selskabet har oplyst, at alle de bitcoins, der ligger til grund for dets investeringsprodukter, opbevares hos Coinbase’s depot-tjeneste; dog er tegnebogsadresserne ikke blevet offentliggjort af selskabet.

Grayscale erklærede: “Vi ved, at især det førnævnte vil være en skuffelse for nogle, men frygt fremkaldt af andre er ikke en god nok begrundelse for at bryde indviklede sikkerhedssystemer, der har holdt vores kunders kontanter sikre i årevis.”

Cryptocurrency-industrien kommer under stigende pres for at implementere proof of reserves som følge af likviditetsproblemerne og FTX’ endelige konkurs. Grayscales forslag kommer på et tidspunkt, hvor dette pres er stigende.

Nogle brugere på Twitter var ikke enige i Grayscales begrundelse for ikke at offentliggøre sine wallet-adresser. Disse brugere sagde ting som “men Satoshis Bitcoin forbliver sikker” med henvisning til, at adressen på Bitcoin-skaberen Satoshi Nakamoto er offentligt kendt og derfor mere værdifuld for angribere.

Grayscale sendte et brev til sine kunder, hvori der indgik forsikringer fra Coinbases finansdirektør, Alesia Haas, og den administrerende direktør for Coinbase Custody, Aaron Schnarch. I brevet stod der, at virksomhedens aktiver “er sikre”, at hvert investeringsprodukt har sine egne “on-chain-adresser”, og at den pågældende kryptovaluta “altid tilhører det relevante Grayscale-produkt”.

Grayscale erklærede desuden, at de digitale aktiver, der understøtter hvert enkelt produkt, ikke kan udlånes, lånes eller belastes på anden vis, fordi “love, regler og dokumenter […] begrænser sådanne operationer”.

Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) er måske virksomhedens mest kendte produkt, men det er ikke det eneste kryptovalutaprodukt, som virksomheden tilbyder. Der findes også andre kryptovalutaprodukter, f.eks. produkter, der følger prisen på Ether, på markedet.

Likviditetsudbyderen for GBTC, Genesis Global, meddelte den 16. november, at den midlertidigt havde deaktiveret udbetalinger på grund af “ekstraordinær markedsturbulens”. Dette skyldtes, at “ekstraordinær markedsturbulens” havde forårsaget massive udbetalinger fra deres platform, som havde overskredet deres tilgængelige likviditet.

Det selskab, der ejer Grayscale, Digital Currency Group (DCG), er også ejer af Genesis, et venturekapitalfirma, der fokuserer på kryptovalutaer. Investorerne gætter på, at GBTC’s eksponering for Genesis er overdrevet, hvilket er en af grundene til, at firmaet sælges med en rabat på næsten 43 procent i forhold til dets nettoaktivværdi.

En anden grund er, at investorerne er bekymrede over selskabets fremtidsudsigter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Press ESC to close