Ethereum vs Solana

Begge disse to fremtrædende kryptovalutaer kan købes. Men hvilken er den bedste?

Ethereum (ETH -1.30%) og Solana (SOL -4.16%) er to af de mest fremtrædende kryptovalutaer i verden. Ethereum dominerer markedet. Og Solana er en meget ny, men virkelig fascinerende spiller.

Med hensyn til forbrugere og udviklere har begge gjort betydelige fremskridt i løbet af det foregående år. I år er værdien af begge kryptovalutaer faldet sammen med det bredere kryptovalutamarked.

Efter dette års tab, hvilken af disse to kryptospillere er så den bedste investering med hensyn til fremtidigt potentiale? Adria Cimino og Keith Noonan, begge skribenter på The Motley Fool, argumenterer for hver mulighed.

En markedsleder, der bliver endnu bedre

Selv efter en meget ventet opdatering er Ethereum-prisen faldet 64 % indtil videre i år, ifølge Adria Cimino (Ethereum). Jeg betragter dog dette som en købsmulighed. Prisen på Ethereum er faldet sammen med hele kryptovalutamarkedet.

Det skyldes, at investorerne søger de mest sikre investeringer i lyset af den nuværende økonomiske usikkerhed.

Den gode nyhed er, at Ethereums fald ikke kan tilskrives en fejl i selve Ethereum. I sandhed har denne blockchain en masse at gå for det. Det er den næststørste cryptocurrency i verden og er førende inden for decentrale apps og ikke-fungible tokens. Det er også en platform, der tiltrækker udviklere.

Ifølge en undersøgelse foretaget af Electric Capital vælger omkring 25 procent af blockchain-fokuserede ingeniører at arbejde på Ethereum. Dette er vigtigt, fordi det indikerer, at folk finder Ethereum nyttigt nu og har tillid til platformens fremtid.

Det er et meget positivt punkt. Ethereum er på vej til at blive forbedret. I sidste måned afsluttede det “The Merge”, en del af en samlet overhaling. The Merge betød Ethereums overgang fra proof-of-work til proof-of-stake for transaktionsvalidering. Proof of Stake reducerede Ethereums energiforbrug med næsten 99 %.

Den efterfølgende fase af forbedringen er kendt som “sharding”. Dette fordeler Ethereum-databasen horisontalt for at afhjælpe overbelastning af netværket.

Som følge heraf skulle det fjerne to af Ethereums mest presserende problemer: træg transaktionshastighed og for høje transaktionsgebyrer. Næste år har Ethereum planer om at implementere sharding.

I betragtning af alt dette potentiale synes det at være et glimrende tidspunkt at investere i denne markedsleder. Det er klart, at fremskridt sandsynligvis ikke vil ske fra den ene dag til den anden.

Og selv når den økonomiske situation forbedres, kan det tage noget tid for Ethereum at komme sig. I første omgang vil investorerne måske søge mod nogle af de mindre, mere risikable aktører.

Ethereum vil dog i sidste ende vise, at det fortsat kan få succes i krypto-verdenen. Og investorer, der slutter sig til fortællingen i dag, kan også drage fordel heraf.

Fordelene ved Solana kan gøre det mere eksplosivt.

Keith Noonan (Solana): Solana er i stand til at håndtere langt flere transaktioner pr. sekund og har lavere transaktionsomkostninger end Ethereum, som i øjeblikket er førende i branchen, når det gælder Layer 1-løsninger.

Solana er blevet omtalt som en “Ethereum killer” på grund af sin hastighed og transaktionsomkostninger fordele, selv om det vil ikke nødvendigvis behøver at fortrænge de vigtigste blockchain ansøgning netværk til at give overlegen overskud.

Solana er den niende største cryptocurrency med hensyn til markedsværdi med en markedsværdi på over 11 milliarder dollars, men den er dog kun vurderet til en tiendedel af Ethereums markedsværdi på 163 milliarder dollars.

Solanas mindre markedskapitalisering betyder, at dens mønt kan have en bedre vej til hurtig vækst, idet forbedringer og accept gevinster for dens blockchain-netværk har mulighed for at flytte værdiansættelsesnålen mere end sammenlignelige udløsere for Ethereum.

Solana har fordele med hensyn til skalerbarhed, selv om Ethereum synes at være bedre med hensyn til funktionalitet og pålidelighed.

Netværkets hastighed og omkostningsfordele kan hjælpe det med at fortsætte med at vinde indpas som netværk for transaktioner, digitale tegnebøger og apps og dermed bidrage til at øge valutaens værdi.

Og det er værd at bemærke, at Solana-netværket ikke behøver at detronisere Ethereum for at dets token kan være en mere rentabel investering for investorer. Hvis begge netværk stadig er de førende Layer 1-løsninger om fem år, forventer jeg, at Solanas kryptovaluta vil have genereret større overskud.

Ether versus Solana?

Ethereum og Solana kan begge få succes på lang sigt ved at tiltrække et stigende antal brugere, udviklere og investorer. Og det kan også resultere i, at disse kryptospillere med tiden vil blive værdsat.

Hvad skal du investere i nu? Det afhænger af din tilgang til investering. Investorer, der søger lavere risiko, vil måske føle sig mere trygge ved Ethereum, der er branchens førende.

Men de, der er klar til at påtage sig lidt mere risiko, kan finde Solana som den bedste mulighed på nuværende tidspunkt. Det er tidligt i sin udvikling, og kommende katalysatorer kan resultere i betydelige gevinster.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Press ESC to close