Det Er Prisstigningerne På Bitcoin, Der Tiltrækker Nye Købere, Ikke Folks Fjendtlighed Over For Traditionelle Finansielle Institutioner

En nyere undersøgelse foretaget af Bank for International Settlements (BIS) viser, at den stigende værdi af Bitcoin er mere tilbøjelig til at tiltrække investorer end enten en foragt for banker eller troen på, at Bitcoin kan bruges som et lager af rigdom. Denne konklusion blev nået som følge af en sammenligning og kontrast af en række forskellige faktorer.

Den 14. november offentliggjorde den centralbankgruppe, der er kendt som BIS, en forskningsundersøgelse om sammenhængen mellem Bitcoin-priser, handel med kryptovalutaer og detailadoption af Bitcoin under titlen “BIS Working Papers”.

For at finde ud af, hvad der motiverer detailinvestorer til at investere i kryptovalutaer, blev der i denne undersøgelse set på downloads af apps til handel med kryptovalutaer som en proxy for adoption og investeringer foretaget af brugerne på tidspunktet for download.

Ifølge undersøgelsens resultater “downloadede størstedelen af detailinvestorerne kryptoapplikationer, mens priserne var høje”, og “en stigning i prisen på Bitcoin er forbundet med en betydelig stigning i antallet af nye brugere, hvilket kan fortolkes som indtræden af nye investorer”.

Ifølge data, der blev offentliggjort af BIS, fandt det højeste antal daglige downloads af kryptovalutavekslingsapps sted, da Bitcoins pris lå et sted mellem 55.000 og 60.000 dollars, ca. en måned før Bitcoin nåede sit all-time high på lidt over 69.000 dollars i november 2021.

Desuden blev det opdaget, at mænd under 35 år udgjorde 40 % af alle brugere af kryptovaluta-apps, og at denne aldersgruppe var den mest “risikovillige” i befolkningen. Dette var tilfældet, fordi denne aldersgruppe var yngre end gennemsnittet af befolkningen.

Ifølge en rapport fra Bloomberg “bliver brugerne [tiltrukket] af Bitcoin på grund af stigende priser”. Dette skyldes ikke en uvilje mod traditionelle banker, et ønske om et værdiopbevaringsmiddel eller en mistillid til offentlige institutioner. Snarere er det fordi stigende priser gør Bitcoin mere attraktivt.

I modsætning til forklaringer, der er baseret på Bitcoins rolle som en sikker havn, fortsætter rapporten med at fastslå, at “prisen på Bitcoin fortsat er den mest relevante faktor, når vi tager højde for global usikkerhed eller volatilitet”. [Citation nødvendig]

“81 % af brugerne ville have tabt penge”, ifølge BIS, hvis kunderne havde brugt mere end 20.000 dollar på Bitcoin på det tidspunkt, hvor de downloadede en kryptovaluta-app. Denne statistik henviser til den procentdel af brugerne, der ville have oplevet et økonomisk tab.

Ifølge en rapport offentliggjort den 14. november af et blockchain-researchfirma ved navn Glassnode er lidt over halvdelen af Bitcoin-adresserne rentable, hvilket er det laveste niveau i de seneste to år. BIS’ antagelser falder klart sammen med disse statistikker, da de er i klar overensstemmelse med dem.

Bitcoin Investors Service (BIS) bemærkede, at efterhånden som prisen på Bitcoin steg, solgte “de største indehavere” af Bitcoin, også kendt som “hvaler” eller “pukkelhvaler”, deres beholdninger og opnåede derved en fortjeneste på bekostning af mindre brugere.

Derudover overvågede den den geografiske fordeling af brugen af kryptoapps og fandt, at mellem august 2015 og juni 2022 blev de højeste downloadprocenter pr. 100.000 personer registreret i Tyrkiet, efterfulgt af Singapore, derefter USA og endelig Det Forenede Kongerige. Disse lande blev opført i denne rækkefølge.

BIS mener, at strengere lovgivningsmæssige begrænsninger for kryptovalutaer hæmmer væksten i detailhandelen i lande som Indien og Kina. I Kina var der f.eks. kun 1.000 downloads af kryptovaluta-apps for hver 100.000 indbyggere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Press ESC to close