Binance’s Administrerende Direktør, CZ, Taler Om Sit Forhold Til SBF

Den administrerende direktør for Binance hedder Changpeng. Sam Bankman-Fried, den tidligere administrerende direktør for den konkursramte FTX-børs, gik til “CZ” Zhao for at få hjælp. “CZ” var klar over, at Bankman-Fried var i en kritisk situation, da Bankman-Fried bad ham om hjælp.

CZ afslørede de forhold, der næsten resulterede i, at Binance reddede sin rival i branchen, FTX, som havde problemer med at overleve under finanskrisen, hvilket kastede sidstnævnte selskab ud i en ukontrollabel spiral.

Under det fjerde årlige møde i Mellemøsten og Afrika, som Milken Institute var vært for, mindede CZ om den fatale kontakt, han havde med SBF, da sidstnævnte forsøgte at bevare sin vaklende udveksling, og sagde: “Det var en fatal kontakt”.

“Da han kom til mig, var jeg klar over, at han havde udtømt alle andre muligheder. Hvis vi ikke er i stand til at hjælpe ham, er det ret usandsynligt, at han ville få hjælp fra nogen anden.

Der er en god chance for, at en lang række andre mennesker før vores gruppe overvejede at takke nej til tilbuddet, men i sidste ende valgte at acceptere det.

CZ indrømmede, at han i de bekymrede kunders interesse havde ønsket at undersøge en livline for FTX; men den due diligence, der blev udført efter underskrivelsen af en hensigtserklæring, afslørede hurtigt flere bekymringer, end Binance havde forudset.

CZ indrømmede, at han havde ønsket at undersøge en livline for FTX i de berørte kunders interesse. Som en direkte konsekvens heraf blev aftalen annulleret.

Da FTX et par dage senere indgav en konkursbegæring efter kapitel 11, sendte det chokbølger på tværs af kryptovalutamarkedet såvel som det større finansielle økosystem.

Den formodede omstridte karakter af Zhaos og Bankmans forhold har fået stor opmærksomhed inden for branchen.

Fried’s Dette dybdegående interview fandt sted den 16. november i Abu Dhabi, og det dækkede en lang række emner, herunder anklager om, at SBF lobbyede mod CZ, samt hans interaktion med betydningsfulde personer i Washington, D.C.

Ifølge den administrerende direktør for Binance var SBF en kunde hos Alameda Research, som tilkendegav interesse for at udvikle en forretningsaftale med CZ med henblik på at lancere sin egen kryptovalutabørs. Disse oplysninger stammer fra den administrerende direktør for Binance.

Som et direkte svar på CZ’s karakteristik af SBF som en “ung, teknisk dygtig slags fyr”, der arbejder med et “stærkt team”, har Binance truffet beslutningen om at foretage en investering i den nyetablerede FTX-børs, som begyndte sin virksomhed i maj i år. Investeringen var rentabel op til et givet tidspunkt:

Ikke desto mindre, når de var vokset til en bestemt størrelse, “Jeg hørte bare alle mulige historier, alle mulige mennesker, der fortæller mig, at denne person lobbyer bag dig i DC, denne fyr siger forfærdelige ting bag dig, og vi var ligesom, “Dette er ikke så godt,” sagde CEO’en.

“Jeg hørte bare alle mulige historier, alle mulige mennesker, der fortæller mig, at denne person lobbyer bag dig i Washington D.C.”

Det uheldige valg at sælge sin andel i FTX blev truffet af Binance for ca. halvandet år siden. CZ hævder, at Binance som en del af afgangen købte FTX-tokens som en del af afgangen.

Det er de samme tokens, som børsen tidligere havde erklæret, at den ville begynde at sælge på det åbne marked som reaktion på rygter om finansielle problemer hos FTX og Alameda.

Han tog kontakt til mig, og da han gjorde det, var min umiddelbare tanke, at han ønskede at foretage et over-the-counter (OTC) køb af FTT-tokens fra mig, så han kunne berolige markedet. Alligevel gav han tidligt i deres telefonsamtale antydninger som: “De er i alvorlige vanskeligheder, og de søger at købe sig ud”.

CZ fremhævede også et tweet, der var rettet mod grundlæggeren af Binance, og som blev krediteret den tidligere CEO for FTX. Ved at omtale ham som en “sparringspartner” synes SBF at have komplimenteret Binances CEO for hans intelligens i at overliste CZ:

CZ svarede ved at erklære, at “kun en galning kan skrive det tweet”, og at han aldrig har betragtet andre børser som direkte konkurrenter på grund af kryptovalutabranchens umodenhed og dens ubetydelige andel af de bredere finansielle markeder: “Først og fremmest har han aldrig nogensinde nævnt over for mig, at jeg var hans træningspartner.

For at sige sandheden, kan det tweet have været ment til mig eller til os alle (Binance). Når vi ser den anden person som en modstander, ligner situationen slet ikke en boksekamp.

Ifølge CZ fortsatte Bankman-Fried med at søge efter metoder til at fjerne kontanter gennem forskellige blockchain-kanaler, selv efter at yderligere detaljer om FTX’ massive kollaps, tyveri af brugernes midler og dets tvivlsomme handlinger blev offentliggjort.

CZ sagde, at dette skete, selv om detaljerne vedrørende tyveriet af brugernes midler og dets tvivlsomme handlinger blev offentliggjort.

Da han tweetede det den dag, burde han have haft andre ting at lave. Han var uagtsom i den henseende. Det er bydende nødvendigt, at han straks holder op med at tweete.

Jeg kan ikke huske præcis, hvor vi var, men vi var i en eller anden form for forretningsmæssig sammenhæng, da jeg gav ham dette råd: “Et ærligt råd, Sam, stop med at gøre det, du laver, gør ikke mere, tag et jakkesæt på og tag tilbage til Washington D.C. og begynd at besvare spørgsmål.”

En betydelig stigning i antallet af anmodninger om tilbagetrækning på FTX’s platform skete samtidig med et tweet fra Binances grundlægger, der antydede, at udvekslingen var ved at sælge sine FTT-tokens.

Ændringen er allerede blevet gjort opmærksom på et stort antal blockchain-analysevirksomheder og brancheinsidere, hvilket har ansporet til diskussion blandt medlemmer af bitcoin-fællesskabet.

CZ erklærede, at Binance havde fungeret på en ærlig måde og ikke havde deltaget i nogen markedsmanipulation: “Derefter henvendte et medlem af vores team sig til mig og spurgte, om vi skulle proklamere: “Se, det er vores transaktion”, hvortil jeg svarede. Selvfølgelig, hvorfor ikke;” vi ønsker at være så åbne som muligt.

Hvad ville det nytte at forsøge at øve indflydelse på markedet, hvis alt, hvad man gjorde, var helt åbent og ærligt? Vi var ærlige og oprigtige i alt, hvad vi gjorde.

Mens FTX forbereder sig på at indgive konkursbegæring, er virksomhedens nye administrerende direktør og omstruktureringschef, John Ray III, begyndt at træffe foranstaltninger til at løsrive virksomheden fra Bankman-Fried. Dette er et svar på den tidligere administrerende direktørs kritik af den aktuelle situation, som blev delt på Twitter og i interviews.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Press ESC to close